1. Ποιές είναι οι διακυβεύσεις των εκλογών;

Να μη χαθεί ούτε μέρα. Να σχηματιστεί αμέσως κυβέρνηση, κοινοβουλευτικά και πολιτικά, βιώσιμη. Πολιτικά βιώσιμη σημαίνει ευρείας και έντιμης στήριξης. Να συγκεντρωθεί η κυβέρνηση αυτή στην έξοδο από το μνημόνιο, τα ταχύτερο δυνατόν, αφού προηγηθεί η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους μας. Να δουλέψει – η νέα κυβέρνηση πάντα – για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η αποκατάσταση των αδικιών και των λαθών και να αλλάξουν πράγματα που δυσκολεύουν τις συνθήκες της ζωής μας. Με δικό της πρόγραμμα. Και το πρόγραμμα αυτό να έχει δημοκρατική νομιμοποίηση – να είναι αποδεκτό από το πολιτικό σώμα, τον ελληνικό λαό δηλαδή – και να σταθεροποιεί τη χώρα μας διεθνώς.

2. Ποιό είναι το όριο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας; Όσα πρέπει να γίνουν, θα επιτευχθούν μέσω συνεργασίας ή σύγκρουσης ;

Θα επιτευχθούν με σαφείς στόχους εκ μέρους μας, με σωστό ζύγισμα των δυνατοτήτων μας και αποφασιστικότητα και σοβαρότητα όσων κληθούν «να βγάλουν ( αυτά ) τα κάστανα από τη φωτιά». Είναι ένας δρόμος συνεννόησης σε μια κοινή βάση : η Ελλάδα τα κατάφερε να βάλει σε τάξη τα πράγματά της και το συμφωνημένο «έπαθλο» είναι η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της. Αυτή τη προοπτική πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή με τη ψήφο μας στις εκλογές. Για να υπάρξει αποκατάσταση αδικιών από τη μια και ανασυγκρότηση, οικονομική και κοινωνική, από την άλλη. Εντυπωσιακό είναι ότι τα κόμματα που διεκδικούν τη πρώτη θέση, υποστηρίζουν λύσεις ανέφικτες όπως ένα «κούρεμα» που δεν έχει συμφωνηθεί. Αντιθέτως, ο Γιώργος Παπανδρέου, προ ημερών, υποστήριξε μια συγκεκριμένη βάση διαπραγμάτευσης ( μείωση επιτοκίων, περίοδο χάρητος, επιμήκυνση κλπ ) στη βάση της συμφωνίας που εξασφάλισε το 2011.

3. Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα αναζητήσετε κυβέρνηση συνεργασίας και με ποιόν; Ή θα επιδιώξετε δεύτερες εκλογές ;

Αυτοδυναμία δεν υπάρχει, ακριβώς επειδή ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι να κάνουν αυτά που έχουμε ανάγκη. Το ομολόγησαν οι ίδιοι με τις παλινωδίες τους απέναντι στο μνημόνιο τα τελευταία χρόνια, με την αδυναμία τους να ετοιμάσουν και να προτείνουν ένα δικό μας σχέδιο και με την απροθυμία τους να προτείνουν ένα βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα. Επειδή λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα και γίνονται αντιληπτά όλο και περισσότερο, από όλο και περισσότερους, αυτοδυναμία δε πρόκειται να υπάρξει. Και ευτυχώς. Ασφαλώς δεν χρειαζόμαστε και δεύτερες εκλογές. Για τους λόγους αυτούς λοιπόν η ενίσχυση του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, είναι ψήφος υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Είναι ψήφος υπέρ της αποφυγής δεύτερων εκλογών, υπέρ του σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης, υπέρ της «εξόδου από το μνημόνιο», αλλά και υπέρ της απασχόλησης, της ανασυγκρότησης, της αποκατάστασης και των αλλαγών που χρειαζόμαστε.

4. Πλην της εκλογής σας, φυσικά, ποιός είναι ο στόχος που θέτετε σε προτεραιότητα;

Η ίδια η συμμετοχή σε μια οργανωμένη προσπάθεια με γεμίζει. Η συναίσθηση της κοινής μοίρας, η συνείδηση της δύναμης της συλλογικότητας, η ενεργοποίηση των ανθρώπων της γενιάς μου για να διαμορφώσουμε το μέλλον μαζί με τους μεγαλύτερους έχουν μεγάλη αξία για μένα. Μια μάχη κερδισμένη επειδή ακριβώς τη δίνω. Ως προς αυτό λοιπόν, αισθάνομαι ήδη δικαιωμένος για την επιλογή μου. Όσο για την εκλογή μου, θα βρεθεί σε λίγες μέρες στη κρίση του εκλογικού σώματος. Εφ όσον με δικαιώσει, αναλαμβάνω αμέσως την υποχρέωση να ανταποδώσω στο πολλαπλάσιο. Οψόμεθα !