Την Κυριακή 29 Ιουλίου συζητήσαμε για τις πυρκαγιές στην εκπομπή “Kontrast” με τον Τάκη Σπηλιόπουλο. Εκτός του υποφαινόμενου και του οικοδεσπότη ήταν οι Διαμαντής Σεϊτανίδης, Γιάννης Τριάντης, Μανώλης Γραφάκος, Βασίλης Σπύρου και Μανώλης Βέμης.

Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, με την πατρίδα μας να θρηνεί περισσότερους από 80 συμπατριώτες μας από τη φωτιά της Δευτέρας στο Μάτι, συζητήσαμε για τις ευθύνες που υπήρξαν αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά αντίστοιχη καταστροφή. 

Ανέφερα ότι πρέπει να παρακάμψουμε την εύκολη διαφυγή ότι είμαστε μια ανοχύρωτη πολιτεία και να σκύψουμε πάνω στις συγκεκριμένες αστοχίες που οδήγησαν στα τραγικά αποτελέσματα της φωτιάς. Όλες αυτές τις μέρες έχουμε ακούσει για πάμπολλα σχέδια, εργαλεία και μηχανήματα τα οποία έχουν αγοράσει με τα χρήματα όλων μας. Σχεδόν τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε το απόγευμα της Δευτέρας.

Τα παραπάνω με την ατυχέστατη πολιτική διαχείριση της κυβέρνησης και μετά τη Δευτέρα έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό να ζει με την τεράστια ανασφάλεια ότι είμαστε στο “έλεος του θεού’. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανασφάλεια τώρα!

Ευχαριστώ πολύ όσους είδαν την εκπομπή στη τηλεόραση ή εδώ και όσες παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.

Αν θέλετε να δείτε όλη την εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ.