Έστειλα σήμερα επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έχει υπο την πολιτική του εποπτεία τα Εθνικά κληροδοτήματα, για να ακυρώσει τη παραχώρηση της αίθουσας στο Ζάππειο στη Χρυσή Αυγή για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της.

Παραθέτω ολόκληρο το κείμενο της επιστολής.

“Κύριε Υπουργέ,

Όπως πληροφορήθηκα πρόκειται να παραχωρηθεί η υπό την πολιτική και διοικητική εποπτεία σας αίθουσα της «Αίγλης» στο Ζάππειο, για κομματική εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές.

Πρόκειται για έναν εμβληματικό και ιστορικό χώρο για την Αθήνα, ο οποίος καλό θα ήταν να προφυλαχθεί από την αισθητική και πολιτική ασχημία, την οποία αποτελεί για τον δημόσιο βίο μας το νεοναζιστικό σχήμα στο οποίο παραχωρείται.

Η ενίσχυση της ακροδεξιάς, που αποτελεί, όπως όλοι γνωρίζουμε, ένα σοβαρό πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη, είναι μέλημα όλων των δημοκρατικών παρατάξεων να απομονώνεται.

Σας ζητώ, κύριε Υπουργέ, να ασκήσετε τον ελεγκτικό σας ρόλο και να αλλάξετε αυτή την απόφαση, να βάλετε ένα φρένο αποσύροντας την άδεια, με την οποία παραχωρείται στη Χρυσή Αυγή η «Αίγλη».

Ιδίως με ανησυχεί ότι η ημερομηνία της εκδήλωσης συμπίπτει με την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, γεγονός που κάνει εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο η επέτειος για την ανεξαρτησία του Ελληνισμού να εκπέσει στη χείριστη εκμετάλλευσή της από μεριάς των νεοναζιστών, και από ημέρα ενότητας να γίνει ημέρα διχασμού μας.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Οικονόμου”

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.