Την Πέμπτη 30 Μαΐου συζητήσαμε με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη στην εκπομπή Blue Sky Economy για την οικονομική και την πολιτική επικαιρότητα.

Αρχικά συζητήσαμε για την οικονομία της χώρας και την αβεβαιότητα της μακράς προεκλογικής περιόδου. “Έχουμε ανάγκη από όλα τα επενδυτικά κεφάλαια, είτε είναι από ξένα ιδιωτικά κεφάλαια, είτε είναι από δημόσιες επενδύσεις είτε είναι από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα μας πρέπει να γίνει ατμομηχανή όλων των εργαλείων. Αλλά το βασικό είναι ότι πρέπει να βάλουμε τέλος στην αβεβαιότητα που έρχεται από το πολιτικό παιχνίδι. Έχουμε πολλά προβλήματα και η κοινωνία είναι σε δύσκολη κατάσταση. Και έχω σοβαρή αμφιβολία αν το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο πολλά υπαινίσσονται αλλά λίγα λέγονται, αν θα έχει την κοινωνική συνοχή που είναι αναγκαία για να προχωρήσει η οικονομία. Δεν έχει νόημα να αντικαταστήσουμε ένα κομμάτι αβεβαιότητας με ένα άλλο. Η οικονομία και η κοινωνία πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Δεν είμαστε σε κατάσταση που χρειάζεται πολιτικές σοκ και δέους Είμαστε σε μια κατάσταση που η ελληνική οικονομία ύστερα από πολλά χρόνια κρίσης έχει σταθεροποιηθεί και ήρθε η ώρα η οικονομία να βρει βηματισμό μπροστά.

Συζητήσαμε επίσης για τα εκλογικά αποτελέσματα και ανέφερα πως ο Τσίπρας ήταν ο μεγάλος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, η οποία καρπώθηκε την απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με τα αποτελέσματα του Κινήματος Αλλαγής, παρά τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιηθήκαμε και ανεβήκαμε. Τώρα ήρθε η ώρα να βγούμε στην κοινωνία και να δούμε ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα την προοδευτική πρόταση. Η δική μας δουλειά είναι να εκπροσωπήσουμε τον κόσμο που θέλει μια πραγματική λύση στα προβλήματά του. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το άλμα εμπρός.

Ευχαριστώ πολύ όσους είδαν την εκπομπή στη τηλεόραση ή εδώ και όσες παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.

Αν θέλετε να δείτε όλη την εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ.