Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 συζητήσαμε στο One Channel με την Δήμητρα Κρουστάλλη, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Θανάση Φουσκίδη για την πολιτική επικαιρότητα και τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Συζητήσαμε για τα εκλογικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και τα πολλαπλά μηνύματά της κάλπης. Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε αποχή, χαμηλό ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος αλλά και συντηρητικοποίηση της κοινωνίας με αποτέλεσμα ο κόσμος να στραφεί προς την δεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε μία πρόσκαιρη εκλογική στέγη.

Η δική μας αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν εκπροσωπεί σωστά την προοδευτική πρόταση. Όχι μόνο δεν την εκπροσωπεί σωστά αλλά ασελγεί πάνω της, την επικαλείται μόνο για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη σπρώχνοντας την κοινωνία είτε στην αποχή είτε στην συντήρηση. Η πραγματική συμμαχία της προοδευτικής παράταξης ήταν και θα είναι η επαφή της με τον κόσμο. Αυτή την επαφή έχει χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε τα εκλογικά αποτελέσματα γιατί δεν γνωρίζει τι γίνεται στην κοινωνία. Έχουν κλειστεί στα υπουργικά τους γραφεία και στο μέγαρο Μαξίμου και δεν ξέρουν τι έχει προκαλέσει η διακυβέρνησή τους. Με την επιδοματική του πολιτική έχει μετατρέψει μια έκτακτη συνθήκη σε κανονικότητα. Κανονικότητα όμως είναι η ύπαρξη μιας ισχυρής μεσαίας τάξης, όπως είχαμε με το ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν θα ζητάει ψίχουλα, ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις αλλά θα μπορεί ελεύθερα να φτιάξει ότι καλύτερο για την οικογένειά της και να πάει μπροστά.

Ευχαριστώ πολύ όσους είδαν την εκπομπή στη τηλεόραση ή εδώ και όσες παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.

Αν θέλετε να δείτε όλη την εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ.