Την Παρασκευή 7 Ιουνίου συζητήσαμε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην εκπομπή “Απευθείας” με την Μάριον Μιχελιδάκη και τον Κώστα Λασκαράτο στην ΕΡΤ.

Συζητήσαμε για όλα όσα είδαν το φως τις δημοσιότητας σχετικά με τα βολέματα συγγενών και φίλων  στην Βουλή και την ανάγκη να μπούνε κανόνες και να υπάρχει θεσμική θωράκιση, όμως όχι την τελευταία μέρα της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι κάτι διαφορετικό, βασιζόμενος πάνω στην ελπίδα του ελληνικού λαού για αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν μέσα στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης όχι προσχηματικά και ύστερα από την κρατακταυγή της κοινής γνώμης. Αυτά σταματούν όταν υπάρχει σύνδεση μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και κυβερνητική πρακτικής. Οποιαδήποτε παρέμβαση έχει γίνει για να σταματήσουν αυτές οι πράκτικες ήταν έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως το ΑΣΕΠ και η Διάυγεια.

Αναφέρθηκα στομεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που πρέπει να φτιάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό και πρέπει να ξέρει τι έχει μπροστά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει 2 φορές την μείωση του αφορολογήτου και τώρα λέει ότι θα ψηφίσει την κατάργηση της μείωσης που έχει φέρει ο ίδιος.

Όμως η κοινωνία θέλει μια σταθερότητα, επιτέλους να επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Δηλαδή πρέπει να ξέρει  ποια είναι τα δεδομένα τα οποία θα συζητήσουμε και ποιοι θα είναι οι κανόνες με τους οποίους θα προγραμματίσει την ζωή του. Δεν πρέπει να υπάρξει μείωση του αφορολόγητου και είναι αναγκαίο να σταματήσει αυτή η φορολογική αφαίμαξη. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρή μεσαία τάξη.

Τέλος, σχετικά με το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ τόνισα πως οι πολιτικές μπορούν να περάσουν και μέσα από το κοινοβούλιο, δεν είναι ανάγκη να είσαι μέσα στην κυβέρνηση.

Ευχαριστώ πολύ όσους είδαν την εκπομπή στη τηλεόραση ή εδώ και όσες παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.

Αν θέλετε να δείτε όλη την εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ.