Την Κυριακή 23/6 έγινε στο καφέ “Μελίνα” στην Πλάκα η συζήτηση για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του παρακαταθήκη υπέρ των νέων ανθρώπων.

Με τον Δημήτρη Ρέππα, σε εξαιρετική φόρμα, να εξηγεί πώς ο Ανδρέας έχτισε αυτή τη παρακταθήκη.

Μιλήσαμε για το κατόρθωμα του Ανδρέα Παπανδρέου να δημιουργήσει το 1974 ένα αυθεντικό κίνημα νέων ανθρώπων, το ΠΑΣΟΚ, που εξελίχθηκε σε ριζοσπαστικό κόμμα. Και 7 μόλις χρόνια μετά την ίδρυση του, να κερδίσει τις εκλογές και να φέρει κυριολεκτικά την ΑΛΛΑΓΗ προς το καλύτερο για τον ελληνικό λαό την πατρίδα μας.

Η εξαιρετική συζήτηση με τον συνονόματο μου και με τους καλούς φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, παλιούς και νέους, προχώρησε και στα σημερινά αλλά και τα μελλούμενα: τι εμποδίζει εμάς τους νέους να ασχοληθούμε με την πολιτική, τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιστραφεί η κατάσταση, πώς, εν τέλει, μπορούμε να πάρουμε στα χέρια μας την ζωή μας.

Πολλά τα ενδιαφέροντα που κατατέθηκαν για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε, ώστε η συζήτηση να μένει ανοιχτή… μέχρι την επόμενη. Μέχρι να ανταποκριθούμε θετικά στα μηνύματα ανάγκης για συμμετοχή και ανατροπής της σημερινής κατάστασης που σηματοδοτούν οι νέοι με την αποχή τους.