Blog

Blog

Ο δύσκολος δρόμος προς την νίκη…

Ο δύσκολος δρόμος προς την νίκη…

(Άρθρο μου στο “Πρώτο Θέμα”)

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πυροδότησε, όπως ήταν φυσικό, ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Πάμε λοιπόν σε εθνικές εκλογές για τις 7 Ιουλίου, και, πριν ξεκινήσει αυτή η προεκλογική περίοδος, είναι απαραίτητο να ζυγίσουμε την έκβαση της προηγούμενης.

Είναι πια παγιωμένη η αυξητική τάση της αποχής όχι απλώς από τις εκλογικές, αλλά από τις ευρύτερες πολιτικές διαδικασίες. Ο ελληνικός λαός, δείχνει όλο και πιο απρόθυμος να ακουμπήσει τις ελπίδες του στα κόμματά μας. Το πρώτο βήμα λοιπόν στον δύσκολο δρόμο που οδηγεί προς την νίκη είναι η αναμέτρηση με το μεγάλο αυτό δημοκρατικό πρόβλημα. Καλούμαστε να πείσουμε τον κάθε πολίτη, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση, ότι η συμμετοχή του είναι απαραίτητη, ακόμα και αν ιδίως οι διαθέσιμες επιλογές του δεν ενθουσιάζουν.

Να συζητήσουμε μαζί του τι σκοπεύουμε να κάνουμε την εντολή που θα μας δώσει, όποια και αν είναι αυτή. Πως θα σταθούμε δίπλα του, ποιές βασικές του ανάγκες θα πασχίσουμε να ικανοποιήσουμε και με ποιο τρόπο. Πως θα προασπίσουμε το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, προτάσσοντας το απέναντι σε κομματικά ή και ατομικά συμφέροντα. Συγκεκριμένα. Τα κούφια λόγια περίσσεψαν.

Το Κίνημα Αλλαγής ειδικότερα, οφείλει ξεκάθαρη απάντηση σε ένα ακόμα ερώτημα: εάν λάβει διερευνητική εντολή πως θα την χρησιμοποιήσει; Και η απάντηση είναι απλή: θα παρουσιάσει, χωρίς δεύτερες σκέψεις, στα άλλα κόμματα τον πυρήνα του προγράμματός του που θα μπορούσαν να αποδεχθούν. Και θα τα καλέσει να αναλάβουν τις ευθύνες που αναλογούν στο κάθε ένα τους. Στην περίπτωση που επιμείνουν στον άγονο δρόμο που μέχρι σήμερα έχουν επιλέξει, θα υπερασπιστούμε τις ιδέες και το πρόγραμμα μας απο τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Το δεύτερο βασικό στοιχείο που προέκυψε από τις ευρωεκλογές ήταν τα σταθερά υψηλά (αθροιστικά) ποσοστά των κομμάτων που κινούνται στα όρια της δημοκρατικής τάξης. Η συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής του κυρίου Μιχαλολιάκου και το εγχείρημα υποκατάστασής της από την Ελληνική Λύση του κυρίου Βελόπουλου που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν αρκεί για να θολώσει την μεγάλη εικόνα: ένας υπολογίσιμος αριθμός συμπατριωτών μας, με την επιδείνωση των συνθηκών της ζωής του, την ανασφάλεια για το μέλλον του, αλλά και το αίσθημα εγκατάλειψής του ψάχνει την λύση σε σκοτεινές λύσεις από το παρελθόν.

Το Κίνημα Αλλαγής, ως βασική κομματική έκφραση της παράταξης, των παρακαταθηκών του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Γεωργίου Παπανδρέου και του Ανδρέα Παπανδρέου, φέρει, δίχως άλλο, την πρώτη ευθύνη να εξηγήσει ότι μπορούμε να ζήσουμε πιο ελεύθεροι και ασφαλείς, μόνον εφ’ όσον όσο τελειοποιείται η Δημοκρατία μας. Ότι οι συνταγματικές εγγυήσεις είναι η μόνη σταθερή βάση που μπορεί να πατάμε χωρίς αναταράξεις και ανατροπές. Και, τέλος, ότι το ίδιο μπορεί να προασπίζει αποτελεσματικά τις εγγυήσεις αυτές. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά, η διαρκής δική του προσπάθεια για περισσότερη εσωκομματική δημοκρατία και αποτελεσματικότητα.

Αυτός ο καλός αγώνας του ΚΙΝΑΛ με ενδιαφέρει πολύ και εξηγεί την συμμετοχή μου στον εκλογικό αγώνα, ως υποψήφιου βουλευτή στην Α Αθήνας. Έχω την βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο δρόμος προς την νίκη. Δύσκολος βέβαια, αλλά πιστεύω ότι έχουμε μόνο μια δυνατότητα: να τον διαβούμε!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.

Συναντήσεις στις γειτονιές της Αθήνας: Πατήσια

Συναντήσεις στις γειτονιές της Αθήνας: Πατήσια

Επειδή οι εκλογές θέλουν πόδια, αντοχή και επιμονή το κυκλοφοριακό χάος της Παρασκευής δεν μας πτόησε και συναντηθήκαμε το απόγευμα στα Πατήσια.

Κοινή συνισταμένη της συζήτησης η αγωνία για το πώς μπορούμε να ξανακάνουμε μεγάλο το κόμμα μας. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να βρούμε πάλι την επαφή μας με την κοινωνία, να βγούμε έξω να μιλήσουμε με τον κόσμο, να ακούσουμε τις αγωνίες του, να συζητήσουμε μαζί για τις λύσεις που εμείς προτείνουμε.

Μόνο μαζί με την κοινωνία θα καταφέρουμε να επιβάλλουμε το δικό μας πρόγραμμα ανάπτυξης για τους πολλούς, που βρίσκεται στον αντίποδα της στασιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ανισοτήτων που έρχονται με τη Νέα Δημοκρατία.

Υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με το “Κίνημα Αλλαγής”

Υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με το “Κίνημα Αλλαγής”

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2019
Γεννήθηκα, μεγάλωσα, δουλεύω στην Αθήνα. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πάντα εδώ: αγαπώ την πατρίδα μου, δεν ξεχνάω τις ρίζες μου, νοιάζομαι για την πόλη μας… είμαι ένας από εμάς!Μεγάλωσα βλέποντας γύρω μου τις οικονομικές και κοινωνικές δυνατότητες και επιλογές να γίνονται όλο και περισσότερες, για όλο και περισσότερους. Την μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους να παίρνουν πρωτοβουλίες, να ευημερούν, να δίνουν θετική τροπή στα πράγματα. Έζησα την αίσθηση ότι η πρόοδος στη ζωή μας δεν έχει όρια. Και ξαφνικά, κάπου δέκα-δεκαπέντε χρόνια πριν… Και το κακό συνεχίζεται!

Υπερασπίζομαι πάντα το δικαίωμα της μεσαίας τάξης στην  αξιοπρέπεια και την ευημερία ώστε να μπορεί να σταθεροποιεί αλλά και να οδηγεί τα πράγματα μπροστά για όλες και όλους: χωρίς διακρίσεις, με αξιοκρατία και κοινωνική αλληλεγγύη.

Σταθερά παρών στον δημοκρατικό χώρο. Κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μου ώστε η μεγάλη παράταξή μας να είναι έτοιμη για τις όποιες ευθύνες της αναθέτουμε με την ψήφο μας, κάθε φορά. Να σταθεί δίπλα μας ώστε να ζήσουμε ξανά καλές και καλύτερες μέρες.

Πιστεύω βαθιά στην Πολιτική, στην προσπάθεια να λύνουμε προβλήματα, μικρά και μεγάλα. Και αισθάνομαι ότι είναι η ώρα να  ζητήσω  την εντολή σας. Σας ζητώ να μου επιτρέψετε να είμαι ακόμα πιο δίπλα σε σας, μέσα και έξω από την Βουλή.

Ζητώ την ψήφο σας!

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Π. Οικονόμου
Υποψήφιος βουλευτής στην Α Αθήνας με το «Κίνημα Αλλαγής»

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο Prisma 96.1

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο Prisma 96.1

Την Τρίτη 11 Ιουνίου συζητήσαμε για τις πολιτικές εξελίξεις στο ραδιόφωνο του Prisma 91,6.

Σχετικά με τον ρόλο του Κίνηματος Αλλαγής, ανέφερα ότι ο στόχος είναι κατεξοχήν πολιτικός. Η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από προοδευτικές προτάσεις εξόδου από τα δύσκολα. Για να προχωρήσει η πατρίδα μπροστά χρειάζονται αλλαγές, κατά την δική μας εκτίμηση η κατεύθυνση αυτών πρέπει να είναι σε προοδευτική κατεύθυνση, με τους πολλούς, με την μεσαία τάξη δηλαδή τους ανθρώπους με τους οποίους μαζί με το ΠΑΣΟΚ χτίσαμε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Με αυτούς πρέπει να πορευτούμε. Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πληγεί πολύ τα χρόνια της κρίσης. Αυτή τη στιγμή βλέπουν το μέλλον τους πολύ δυσοίωνο, η πραγματικότητα της ζωής τους έχει αλλάξει, έχει ανατραπεί πλήρως και σε αυτούς ανθρώπους πρέπει να ξαναδώσουμε όραμα μπροστά.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κύριος Βενιζέλος είναι ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη της παράταξης, καθώς ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1989 σε πολύ δύσκολες εποχές, έχει διατελέσει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχοντας παλέψει για την παράταξη. Η απόφαση της προέδρου ένα μήνα πριν τις εκλογές, είναι προφανές ότι θα κριθεί στις κάλπες, όμως αυτό που συνέβη ήταν μία διαφωνία της προέδρου και του κυρίου Βενιζέλου για το μετερίζι απο το οποίο θα μπορούσε ο κ. Βενιζέλος να στηρίξει την επόμενη περίοδο.. Η δική μας δουλειά ως στελέχη είναι στον ένα μήνα που έχουμε ως εκλογές, να συναντήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, να πείσουμε για το προοδευτικό πρόγραμμα μας, ότι είναι ο μοναδικός τρόπος που η πατρίδα μας μπορεί να γυρίσει σελίδα, αλλά να μη μείνει κανείς πίσω.

Δεν έχει νόημα να γυρίσουμε σελίδα αν αυτό αφορά ένα μικρό ποσοστό του ελληνικού λαού, μόνο όταν η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας πάει καλά, μπορέσουμε να πατήσουμε στα πόδια μας, τότε θα μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα με σταθερά θεμέλια.

Η ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή προοδευτική παράταξη είναι ισχυρή. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει σε ένα πραγματικά προοδευτικό πρόγραμμα. Ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα μην απευθυνθεί σε προοδευτικό κόμμα αλλά να συγκυβερνήσει με τον κ. Καμμένο ως το σημείο που κινδύνευσε να χάσει την δεδηλωμένη στην Βουλή. Μόνο τότε θυμήθηκε ότι είναι στο προοδευτικό στρατόπεδο.

Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και ελπίδες πάνω στις οποίες πάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν τον ελληνικό λαό να γυρίσει την πλάτη όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε όλη την προοδευτική παράταξη. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι η προοδευτική συμμαχία και η προοδευτική πρόταση δεν είναι εδώ για να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό, είναι για να βρούμε λύσεις για τους πολλούς.

Εμείς απευθυνόμαστε στους απογοητευμένους συμπολίτες μας από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από την υποχώρηση των προοδευτικών δυνάμεων. Πρέπει να τους δώσουμε πάλι ελπίδα και την δύναμη να μας στηρίξουν. Και στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί εκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ με τον φόβο της Νέας Δημοκρατίας και τον πολύ έντονο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές. Πρέπει να τους δώσουμε την δύναμη να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να πιστέψουν ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολιτικές μάχες και όχι μόνο εκλογικές μάχες. (13.04 – 13.50)

Ευχαριστώ πολύ όσους άκουσαν την εκπομπή στο ραδιόφωνο ή εδώ και παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.

Αν θέλετε να δείτε όλη την εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ.

Συναντήσεις στις γειτονιές της Αθήνας: Αμπελόκηποι

Συναντήσεις στις γειτονιές της Αθήνας: Αμπελόκηποι

Την Τετάρτη το απόγευμα στους Αμπελόκηπους συζητήσαμε για όσα μας απασχολούν. Κοινή συνισταμένη όσων ακούστηκαν η αγωνία για το πώς μπορούμε να ξεφύγουμε απο τη σημερινή κακή κατάσταση χωρίς να μείνει κανείς “πίσω”.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στα ζητήματα της οικονομίας, όχι γύρω από τα “μεγάλα” των δημόσιων μεγεθών αλλά σε σχέση με της καθημερινότητα των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Στους τομείς που μπορεί να είναι ανταγωνιστική η οικονομία της πατρίδας μας, τον τουρισμό, τις μεταφορές, την ευζωία, την ενέργεια ανάμεσα σε άλλους. Οι τομείς αυτοί πρέπει να είναι η ατμομηχανή της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας αν θέλουμε επιτέλους να γυρίσουμε σελίδα.

Συζητήσαμε επίσης και για τις απαραίτητες οριζόντιες παρεμβάσεις οι περισσότερες είναι μηδενικού κόστους. Για την καταπολέμηση της γραφειοκρατείας, για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης αλλά και για την τόσο απαραίτητη σταθερότητα για να ξέρουμε που πατάμε.

Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη τη προεκλογική περίοδο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Μέσα απο τον καθημερινό διάλογο θα αναδειχτούν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, τα προβλήματα στα οποία θα πρέπει να σχεδιάσουμε τις λύσεις τώρα και να τις προωθήσουμε μετά τις εκλογές στη Βουλή.

Συνέντευξη στο Attica TV και την Αλεξάνδρα Ντούσκα

Συνέντευξη στο Attica TV και την Αλεξάνδρα Ντούσκα

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου συζητήσαμε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την Αλεξάνδρα Ντούσκα στο Attica TV.

Αρχικά αναφέρθηκα στην ανάγκη να βγούμε έξω στις γειτονιές της Αθήνας, να μιλήσουμε με τους κατοίκους της, να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και τι είναι αυτό που τους κρατάει ξύπνιους το βράδυ. Την προηγούμενη περίοδο είχαμε ξεχάσει να ακούμε τι θέλει και χρειάζεται η κοινωνία.

Σχετικά με τις εξελίξεις των ημερών και τα «βολέματα» συγγενών και φίλων πιστεύω πως είναι βασικό ζήτημα οποιασδήποτε προοδευτικής πρότασης να έχουμε ισχυρούς κανόνες χωρίς κανένα παράθυρο αλλιώς δεν μπορούμε να προστατέψουμε τις διαδικασίες, τους θεσμούς και την πατρίδα μας. Αυτό που λέμε ίσα δικαιώματα για όλους πρέπει να γίνει πράξη και όχι μόνο να το λέμε προεκλογικά. Υπάρχουν πραγματικές παρεμβάσεις που έλυσαν τέτοια ζητήματα, όπως είναι ο ΑΣΕΠ και η Διαύγεια. Πρέπει να θωρακίσουμε την πατρίδα μας από τέτοιες συμπεριφορές.

Στις ευρωεκλογές φάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποδοπάτησε την ελπίδα του λαού. Στον προοδευτικό χώρο πρέπει να είμαστε εμείς η εναλλακτική. Όμως δεν έχει νόημα να συζητάμε πόσο κακός είναι αυτός που φεύγει αλλά τι θα κάνει αυτός που έρχεται.

Τέλος αναφέρθηκα στα εργασιακά. Θέλουμε καλοπληρωμένες δουλειές συμβατές με την εργατική νομοθεσία που θα κρατήσουν τους νέους ανθρώπους στην πατρίδα μας.

Ευχαριστώ πολύ όσους είδαν την εκπομπή στη τηλεόραση ή εδώ και όσες παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.

Αν θέλετε να δείτε όλη την εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ

.

Στην εκπομπή Απευθείας της ΕΡΤ1

Στην εκπομπή Απευθείας της ΕΡΤ1

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου συζητήσαμε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην εκπομπή “Απευθείας” με την Μάριον Μιχελιδάκη και τον Κώστα Λασκαράτο στην ΕΡΤ.

Συζητήσαμε για όλα όσα είδαν το φως τις δημοσιότητας σχετικά με τα βολέματα συγγενών και φίλων  στην Βουλή και την ανάγκη να μπούνε κανόνες και να υπάρχει θεσμική θωράκιση, όμως όχι την τελευταία μέρα της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι κάτι διαφορετικό, βασιζόμενος πάνω στην ελπίδα του ελληνικού λαού για αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν μέσα στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης όχι προσχηματικά και ύστερα από την κρατακταυγή της κοινής γνώμης. Αυτά σταματούν όταν υπάρχει σύνδεση μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και κυβερνητική πρακτικής. Οποιαδήποτε παρέμβαση έχει γίνει για να σταματήσουν αυτές οι πράκτικες ήταν έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως το ΑΣΕΠ και η Διάυγεια.

Αναφέρθηκα στομεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που πρέπει να φτιάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό και πρέπει να ξέρει τι έχει μπροστά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει 2 φορές την μείωση του αφορολογήτου και τώρα λέει ότι θα ψηφίσει την κατάργηση της μείωσης που έχει φέρει ο ίδιος.

Όμως η κοινωνία θέλει μια σταθερότητα, επιτέλους να επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Δηλαδή πρέπει να ξέρει  ποια είναι τα δεδομένα τα οποία θα συζητήσουμε και ποιοι θα είναι οι κανόνες με τους οποίους θα προγραμματίσει την ζωή του. Δεν πρέπει να υπάρξει μείωση του αφορολόγητου και είναι αναγκαίο να σταματήσει αυτή η φορολογική αφαίμαξη. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρή μεσαία τάξη.

Τέλος, σχετικά με το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ τόνισα πως οι πολιτικές μπορούν να περάσουν και μέσα από το κοινοβούλιο, δεν είναι ανάγκη να είσαι μέσα στην κυβέρνηση.

Ευχαριστώ πολύ όσους είδαν την εκπομπή στη τηλεόραση ή εδώ και όσες παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.

Αν θέλετε να δείτε όλη την εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ.

 

Με τους μικρομεσαίους στην οικονομία και τα δικαιώματα στην κοινωνία

Με τους μικρομεσαίους στην οικονομία και τα δικαιώματα στην κοινωνία

Χθες ξεκινήσαμε απο το κέντρο της Αθήνας το προεκλογικό «τρέξιμο» μέχρι τις 7 Ιουλίου. Συναντήσαμε πολλούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τη ραχοκοκαλία της ελληνικής οικονομίας, τον βασικό της εργοδότη της αλλά και τον πιο ισχυρό μας σύμμαχο στην προσπάθεια να βγούμε απο τα δύσκολα. Στα στενά του Μοναστηρακίου βρήκαμε και άλλους «πράσινους» συμμάχους στην προσπάθεια να βάψουμε ξανά την Ελλάδα στα χρώματα μας.

Λίγο βορειότερα, στην πλατεία Συντάγματος στηρίξαμε την απαίτηση για το προφανές, τα ίσα δικαιώματα για όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως σεξουλικών προτιμήσεων. Ένα απο τα πολλά «προφανή» που ακόμα πρέπει να διεκδικήσεις για να τα έχεις, στην πατρίδα μας.

Συνέντευξη στην εκπομπή “Η επόμενη μέρα” της ΕΡΤ

Συνέντευξη στην εκπομπή “Η επόμενη μέρα” της ΕΡΤ

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου συζητήσαμε με τον Άρη Ραβανό για τις πολιτικές εξελίξεις και τις επόμενες εκλογές στην εκπομπή “Η επόμενη μέρα” της ΕΡΤ.

Αρχικά ανέφερα πως βασικό μας μέλημα είναι να κάνουμε την προοδευτική μας πρόταση κτήμα της ελληνικής κοινωνίας και έπειτα να την υλοποιήσουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην αβεβαιότητα. Πρέπει να φτιάξουμε νέες θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες και το κυριότερο να είναι συμβατές με την εργατική νομοθεσία γιατί όλοι ξέρουμε τι εργασιακός μεσαίωνας επικρατεί έξω στην αγορά.

Η δική μας δουλειά είναι να τρέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να αυξήσουμε την δική μας απήχηση στην κοινωνία. Πρέπει να πάμε από γειτονιά σε γειτονιά να μιλήσουμε με τους ανθρώπους και να τους πείσουμε για την δική μας πρόταση. Είμαι αισιόδοξος γιατί ο κόσμος μας ακούει μετά από αρκετό καιρό.

Απο τους εκπροσώπους όμως της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρήσαμε κάτι που έμοιαζε περισσότερο με τσακωμό λoγιστών την ώρα που υπάρχει ένα πραγματικό πολιτικό πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη 4,5%, και πάνω από 100δις επενδύσεις και αυτή την στιγμή μιλάμε αν είχαμε ανάπτυξη 0,2 ή 0,1%. Δεν θα έρθει έτσι η ριζοσπαστική αλλαγή που χρειάζεται η πατρίδα μας για να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός. Άμα θέλουμε πραγματικές επενδύσεις πρέπει να ξέρουμε πως γίνονται. Αυτό δεν γίνεται όταν είμαστε ευχαριστημένοι με ψίχουλα. Στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το πρόγραμμά της, θα είναι ευχαριστημένοι αν ανέβει το ΑΕΠ 0,2 ή 0,3%. Η πατρίδα μας όμως χρειάζεται άλματα και για να γίνουν τα άλματα αυτά θα πρέπει να διευκρινίσουμε ποια είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Θα μιλήσουμε για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας θα μιλήσουμε για την γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης. Αυτά είναι τα θέματα κρατούν τους πολίτες μας εγκλωβισμένους και την οικονομία μας βαλτωμένη.

Ευχαριστώ πολύ όσους είδαν την εκπομπή στην τηλεόραση ή εδώ. Παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.

Αν θέλετε να δείτε όλη την εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ

Συνέντευξη στο One Channel

Συνέντευξη στο One Channel

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 συζητήσαμε στο One Channel με την Δήμητρα Κρουστάλλη, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Θανάση Φουσκίδη για την πολιτική επικαιρότητα και τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Συζητήσαμε για τα εκλογικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και τα πολλαπλά μηνύματά της κάλπης. Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε αποχή, χαμηλό ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος αλλά και συντηρητικοποίηση της κοινωνίας με αποτέλεσμα ο κόσμος να στραφεί προς την δεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε μία πρόσκαιρη εκλογική στέγη.

Η δική μας αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν εκπροσωπεί σωστά την προοδευτική πρόταση. Όχι μόνο δεν την εκπροσωπεί σωστά αλλά ασελγεί πάνω της, την επικαλείται μόνο για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη σπρώχνοντας την κοινωνία είτε στην αποχή είτε στην συντήρηση. Η πραγματική συμμαχία της προοδευτικής παράταξης ήταν και θα είναι η επαφή της με τον κόσμο. Αυτή την επαφή έχει χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε τα εκλογικά αποτελέσματα γιατί δεν γνωρίζει τι γίνεται στην κοινωνία. Έχουν κλειστεί στα υπουργικά τους γραφεία και στο μέγαρο Μαξίμου και δεν ξέρουν τι έχει προκαλέσει η διακυβέρνησή τους. Με την επιδοματική του πολιτική έχει μετατρέψει μια έκτακτη συνθήκη σε κανονικότητα. Κανονικότητα όμως είναι η ύπαρξη μιας ισχυρής μεσαίας τάξης, όπως είχαμε με το ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν θα ζητάει ψίχουλα, ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις αλλά θα μπορεί ελεύθερα να φτιάξει ότι καλύτερο για την οικογένειά της και να πάει μπροστά.

Ευχαριστώ πολύ όσους είδαν την εκπομπή στη τηλεόραση ή εδώ και όσες παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.

Αν θέλετε να δείτε όλη την εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ