Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στην εκπομπή απευθείας της ΕΡΤ συζητήσαμε για την εκλογική μάχη του Ιουλίου.

Αρχικά ανέφερα πως μπήκε ένα πλαίσιο για το τι θεωρούμε εμείς εθνικούς και μεγάλους στόχους την επόμενη περίοδο. Και πάνω σε αυτούς θα καλέσουμε και τις υπόλοιπες δυνάμεις να τοποθετηθούν.  Είναι ανάγκη να έχουμε μια εθνική ομάδα η οποία θα παλέψει για τα μεγάλα προβλήματα που έχει η πατρίδα μας αυτή την στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει κάποιο μοίρασμα, κάποιας εξουσίας.

Επίσης, όταν έχεις μια στρατηγική και ιδεολογική διαφορά με έναν πολιτικό χώρο, δηλαδή με την Νέα Δημοκρατία αυτό δεν σημαίνει ότι κλείνεις τις πόρτες και δεν ξαναμιλάς με αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πριν λίγες μέρες την συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας για τους δικαστικούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πολιτικά κόμματα δεν μιλάνε μεταξύ τους, για ποιο λόγο έχουμε το Κοινοβούλιο τότε. Όλα τα νομοσχέδια που έφερνε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο ακροδεξιός συνεταίρος της αντιδρούσε, πέρασαν με τους ψήφους του Κινήματος Αλλαγής καθαρά και ξάστερα από τα έδρανα της Βουλής. 

Το νερό στον μύλο του Μητσοτάκη δεν το έβαλε το Κίνημα Αλλαγής αλλά η αδυναμία της διακυβερνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Καμμένο να λύσουν τα υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα. Όποιος βγει έξω και μιλήσει με τον κόσμο θα δει ότι ζει πολύ δύσκολα και είναι πάρα πολύ πιεσμένος με τεράστιες αγωνίες και μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον. Οι νέοι φεύγουν από την πατρίδα μας, δεν θέλουν να μείνουν και να χτίσουν εδώ το μέλλον τους, και πιο ηλικιωμένοι θεωρούν οτι ζουν μια κοροϊδία με την 13η σύνταξη που θα γίνει επίδομα.

Υπάρχει μια μαζική φυγή νέων ανθρώπων από την χώρα μας και είναι το ζήτημα στο οποίο θα κριθεί το πολιτικό σύστημα την επόμενη περίοδο. Θα φτιάξουμε την πατρίδα μας σε έναν τόπο που οι νέοι μας θα θέλουν να μείνουν και να χτίσουν την ζωή τους ή θα είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχουμε; Όσο αναγάγουμε το πρόβλημα σε πρόβλημα πολιτικού συστήματος και δεν βλέπουμε τι γίνεται πραγματικά στην κοινωνία, ότι έχουμε μια ελληνική κοινωνία που περνάει πολύ δύσκολα, τότε είμαστε πολύ μακρια από την πραγματικότητα. Το νερό στον μύλο του Μητσοτάκη το έχει στείλει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο έχει στείλει τον κόσμο στην Νέα Δημοκρατία τον έχει συντηρητικοποιήσει την κοινωνία και έχει στείλει και μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην αποχή. Η λύση για έξοδο από τα δύσκολα με κοινωνική συνοχή είναι το προοδευτικό πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής.