Τελειώσανε τα ψέματα!

(άρθρο στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ)

Λίγες ώρες πια πριν τις κάλπες, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία επιμένουν στην κούφια αντιπαράθεση τους, στην ανούσια πόλωση μπας και κρατήσουν δέσμιο ότι τους έχει απομείνει από το εκλογικό σώμα. Επιμένουν να αγνοούν το μήνυμα της αποχής που έλαβαν, πιο ηχηρό από ποτέ στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Ο ελληνικός λαός απαιτεί, επί τέλους, πολιτική για συγκεκριμένα, δικά του προβλήματα. Γνωστά σε όλες και όλους. Διψάει για πολιτικό λόγο, αντίλογο και τελικά λύσεις αυτών των προβλημάτων. Και αντί γι’ αυτά, υποχρεώνεται να ακούει από τον έναν «πόσο κακός είναι ο άλλος». Αυτή η περιφρόνηση της διάθεσης της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.

Σκοπός μας είναι, με το Κίνημα Αλλαγής, να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την δημοκρατική εκτροπή. Θέλουμε τα κομματικά συμφέροντα, επί τέλους, να υποταχθούν στο εθνικό και δημόσιο συμφέρον. Το κοινοβούλιο από «θέατρο της ατάκας» να γίνει ξανά χώρος έντιμης πολιτικής αντιπαράθεσης, δημιουργικού νομοθετικού έργου και δημοκρατικού ελέγχου της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση. Αυτά θέλουμε και αυτά εγγυόμαστε. Γι’ αυτά και όχι άλλα ζητάμε την λαϊκή εντολή. Και σκοπεύουμε να τιμήσουμε την εντολή αυτή από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στην Βουλή.

Ζητάμε όμως την λαϊκή εντολή και για κάτι περισσότερο. Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα να μπει φρένο σε έναν δεξιό εκτροχιασμό, που η κοινωνία μας δεν αντέχει την συνέχιση του. Δεν πάει άλλο! «Επιστροφή στην κανονικότητα» με τις διακρίσεις εις βάρος των πολλών και πιο αδύναμων να βαθαίνουν και με την μεσαία τάξη στο περιθώριο δεν μπορεί να υπάρξει. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να υπηρετήσουμε και αυτό τον σκοπό, όπως τίθεται επιτακτικά από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο δρόμος αυτός, ο μόνος ρεαλιστικός, είναι δύσκολος. Και ζητάμε την ψήφο σας, την ξεκάθαρη εντολή σας, ακριβώς για να μπορέσουμε να τον διαβούμε. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ψήφος ρεβάνς, ούτε καν ψήφος δικαίωσης. Είναι ψήφος που σταθεροποιεί τα πράγματα και δίνει δυνατότητες να γυρίσουμε σελίδα.

Υπάρχει βέβαια και το μέγα θέμα, ποια πρόσωπα έχουν την θέληση και τις δυνατότητες να υπηρετήσουν αυτή την πολιτική, ποια πρόσωπα μπορούν να δώσουν τέλος στις έωλες αντιπαραθέσεις και να ανοίξουν αυτό το παράθυρο στην ελπίδα. Προσωπικά, αυτό τον καλό αγώνα σκοπεύω να δώσω μέσα από το Κίνημα Αλλαγής.

Οφείλω, βέβαια, και κάτι ακόμα. Εξίσου, αν όχι πιο σημαντικό. Δεν ξεχνώ την υποχρέωση μου απέναντι στους Αθηναίους συμπολίτες μου, να δουλέψω εντατικά ώστε να καλυτερέψουν οι συνθήκες της ζωής στην πόλη μας. Και θα είμαι σταθερά δίπλα τους, όπως άλλωστε δεν έλειψα ποτέ από κοντά τους!