Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 συζητήσαμε για τις προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και τον φασισμό στην εκπομπή “Κόντρα24” με την Αναστασία Γιάμαλη στο “KONTRA channel”.

Ανέφερα ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις όσο σκληρές και αν είναι αυτές. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διεκδικήσει και να καταφέρει συγκεκριμένες κυρώσεις από την Ε.Ε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του εκλεκτού της Ν.Δ. για την προεδρεία της Ε.Ε. Manfred Weber ο οποίος στις σκληρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας είναι πρώτος αλλά όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής μας Νίκος Ανδρουλάκης με σειρά άλλων ευρωβουλευτών από την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών η οποία θα έβαζε εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία ήταν ο πρώτος που την καταψήφισε.

Στη συνέχεια συζητήσαμε για τον φασισμό στην πατρίδα μας. Για την ιστορική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αλλά και την ανάγκη να ξεμπερδέψουμε για τα καλά με το φασισμό όπου και αν αυτός υπάρχει στην κοινωνία μας. Οι κρεμάλες στο Σύνταγμα, οι προπηλακισμοί πολιτικών, συνθήματα στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό αντιμετωπίζονται με δημοκρατικό μέτωπο. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για λίγες το πήγαν καλά μέχρι την έναρξη της δίκης αλλά πολύ γρήγορα θυμήθηκαν το κακό τους παρελθόν. Φαίνεται πόσο βαρύ και στενό τους πέφτει το κουστούμι της εθνικής συμφιλίωσης, η κοινωνία όμως δεν θα τους ακολουθήσει στον κατήφορο.

Ευχαριστώ πολύ όσους παρακολούθησαν την τοποθέτηση μου. Παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ