Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 συζητήσαμε για την πανδημία και τις κυβερνητικές αστοχίες στην εκπομπή “Κόντρα24” με την Αναστασία Γιάμαλη στο “KONTRA channel”.

Για να καταφέρουμε να βγούμε από τη σημερινή δυσκολία θέλει σχέδιο και δουλειά όχι επικοινωνιακή διαχείριση. Οι πανηγυρισμοί θα πρέπει να έρθουν όταν με το καλό αφήσουμε πίσω μας την υγειονομική κρίση. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται σχέδιο και βήματα υλοποίησης και η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα από αυτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τέστ. Ως Κίνημα Αλλαγής ζητούσαμε να γίνουν πολλά τέστ από το προηγούμενο Μάρτη. Η κυβέρνηση χρειάστηκε πολλούς μήνες να αποφασίσει τη αναγκαιότητα τους, άργησε να βάλει διατίμηση και τώρα που επιτέλους αποφάσισε να προχωρήσει σε μαζικά τεστ σε όλους το κάνει χωρίς σχέδιο. Έτσι όμως δεν θα καταφέρουμε να περιορίσουμε την πανδημία αλλά θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε την ουρά μας με τρομακτικό υγειονομικό, ψυχολογικό και οικονομικό κόστος.

Και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε με το πλασματικό δίλημμα μεταξύ υγείας και οικονομίας. Ο περιορισμός της πανδημίας και η προστασία της υγείας είναι προϋπόθεση για να καταφέρουμε να ανοίξουμε την οικονομία μας με ασφάλεια και να περιορίσουμε όσο γίνεται την οικονομική ζημιά. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας απομακρύνουν και τα δύο.

Ευχαριστώ πολύ όσους παρακολούθησαν την τοποθέτηση μου. Παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ