Την Τρίτη 18 Ιουνίου συζητήσαμε για τα ζητήματα της επικαιρότητας και για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου στην εκπομπή Αταίριαστοι στον ΣΚΑΙ.

Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να θολώσει τα νερά σχετικά με τα ελληνοτουρκικά. Αν πράγματι είναι τόσο σοβαρό το θέμα θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί τα πολιτικά κόμματα και στην συνέχεια να υπάρξουν αντιδράσεις. Όλη αυτή η θολούρα στα εθνικά μας ζητήματα είναι πολύ προβληματική. Αν πράγματι ο Ερντογάν αυξάνει την ένταση θα πρέπει να υπάρξει και μία εθνική αντίδραση.

Το στοίχημα του Κινήματος Αλλαγής είναι διπλό, πολιτικό και εκλογικό. Το πολιτικό είναι κατά πόσο θα καταφέρουμε το δικό μας εκλογικό πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση να γίνει κτήμα του ελληνικού λαού. Και το ενδιάμεσο στάδιο είναι οι εκλογές αλλά δεν τελειώνει εκεί. Οι εκλογές είναι μια αποτύπωση της προσπάθειας που θα έχουμε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο. Πρέπει να κινητοποιήσουμε κόσμο να αγκαλιάσει το πρόγραμμά μας και να παλέψει όχι μόνο στις κάλπες αλλά και στην συνέχεια.

Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου. Υπάρχουν οριζόντιες παρεμβάσεις μηδενικού κόστους για τις οποίες δεν συζητάμε. Αν θέλουμε πράγματι ένα περιβάλλον θελκτικό για τους επενδυτές χρειαζόμαστε σταθερό οικονομικό περιβάλλον, γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Όλα αυτά δεν συζητούνται γιατί Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να πολιτεύονται με προεκλογικά τσιτάτα.

Ευχαριστώ πολύ όσους είδαν την εκπομπή στην τηλεόραση ή εδώ και παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μου εδώ.